•     


Παρουσίαση Βιβλίου Λουδάρου Αννίτα

Τράνζιτ

Διηγήματα

     Παρασκευή 13/06 ,  ώρα 20.00


Οι λέξεις είναι δρόμοι. Δρόμοι για να εξερευνήσεις πώς να μην περιορίζε-σαι, ν’ ανακαλύψεις καινούρια ορατότητα ακόμα και σ’ αυτό που ο ίδιος νό-μιζες ότι ήξερες και να συνεχίζεις να εκπλήσσεσαι. Ν’ ανοίγεσαι, να γίνεσαι χώρος, χρόνος για να δεις πως το κρυφό, η διαίσθηση, το προαίσθημα μετα-τρέπεται σε αδιάψευστη διαπίστωση. Εντέλει να μαθαίνεις ο ίδιος τις λέξεις σου καλύτερα.

Διηγούμαστε τη ζωή μας με χίλιους τρόπους και παρουσιαζόμαστε στους άλλους. Είμαστε όλοι βιβλιοθήκες που φυλάμε μέσα μας χιλιάδες αναγνώ-σεις. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φίλοι που μπαίνουν κάτω από το δέρμα όχι για να τους θυμάσαι αλλά για να τους έχεις, κάνοντας αυτά που έχεις να δι-ηγείσαι να αλλάζουν. Κάποιες φορές, για να απαντήσεις κάποιες ερωτήσεις, βρίσκεσαι αντιμέτωπος μπροστά σε μια λευκή σελίδα. « Ποιος είμαι ; » Άλλη διατύπωση « Τι είμαι ; » Δύσκολες απαντήσεις.


Μιλάμε με τον ίδιο τρόπο που ιδρώνουμε ; O ιδρώτας εξατμίζεται, πλένε-ται, εξαφανίζεται αργά ή γρήγορα φθάνει στα σύννεφα. Και οι λέξεις ; Πού πηγαίνουν ; Πόσες παραμένουν ; Για πόσο καιρό ; Άεργες ερωτήσεις θα πεις. Ίσως όχι και τόσο άεργες, όταν σκέφθηκε πως ο παππούς της, τις τελευταίες ώρες του, πήγε και αποχαιρέτησε τα δέντρα που είχε φυτέψει, αγκαλιάζοντάς τα και κλαίγοντας, γιατί ήξερε πως δεν θα τα έβλεπε ξανά. Αγκαλιάζουμε λοι-πόν τις λέξεις που γράψαμε και είπαμε, τους ευχόμαστε μακροζωία, και ξα-ναπιάνουμε το γραπτό από το σημείο που είχε μείνει. Δεν υπάρχει άλλη απά-ντηση στο γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό το βιβλίο.


Η  Αννίτα Λουδάρου (Ανν Λου) πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στο Τόκυο. Σπούδασε Γεωλογία, Χρηματοοικονομικά και Ψυχανάλυση στην Πά-τρα, στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου τώρα ζει και εργάζεται. Της αρέσει το λικεράκι μαστίχα γιατί της θυμίζει το νησί της. Από το διατηρεί την προ-σωπική της ιστοσελίδα  Σκέψεις Ανν Λου (ann-lou.blogspot.com) και τα κείμε-νά της έχουν ταξιδέψει διαδικτυακά χωρίς διαβατήριο.


Πληροφορίες:

Παρασκευή 13/06 ,  ώρα 20.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3210179

Νοέμβριος 2017